
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων
ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Στοχευμένη έρευνα για ασφαλή, ποιοτικά, καινοτόμα και βιώσιμα τρόφιμα και αγροτικά προϊόντα
Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων (ΙΤΑΠ) είναι ένα από τα 11 Ινστιτούτα της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.
Διευθύντριά του είναι η Δρ Ε. Κονδύλη, Διευθύντρια Ερευνών.
Ιδρύθηκε το 1933 από το Υπουργείο Γεωργίας ως “Σταθμός Γεωργικής Τεχνολογίας”.
Επισκεφθείτε την ΙστοσελίδαΤο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων (ΙΤΑΠ) είναι ένα από τα 11 Ινστιτούτα της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Ιδρύθηκε το 1933 από το Υπουργείο Γεωργίας ως “Σταθμός Γεωργικής Τεχνολογίας”.
Διαπιστευμένα (EN-ISO 17025) εργαστήρια μικροβιολογικής και φυσικοχημικής ανάλυσης τροφίμων και γενετικής ταυτοποίησης αγροτικών προϊόντων καθώς και ένα υπό διαπίστευση εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας Τροφίμων, όπου και εφαρμόζονται κλασσικές και σύγχρονες τεχνικές. Το Ινστιτούτο διαθέτει άρτιο εξοπλισμό όπως Sensititre AST, Impedance technique, FOSS FoodScan, MilkoScan, BacSomatic, qPCR, PFGE, DGGE, NGS, Sanger, HPLC, GC, GC/MS, UHPLC HR qToF MS/MS, Ultra High Pressure System (το μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα σε εργαστήριο στην Ελλάδα).
Επικοινωνία